چگونه بغداد ، سهمگین ترین دژ نظامی مجهز به پیشرفته ترین سامانه های رادار و پدافند دفاع ضد هوایی و موشکی در کمتر از 72 ساعت سقوط کرد !؟ بمب الکترومغناطیسی ( Electromagnetic pulse )

گمان می رفت که اسکادران نامرئی نیروی هوایی ارتش آمریکا یعنی دو بمب افکن رادارگریز B2 شبح و F-117 بازِ شب که رکوردهای عجیبی از نظر تعداد و وزن بمب هایی فروریخته شده در بغداد برجای گذارده اند ( مراجعه به آرشیو صفحه ) ، بواسطه نابودسازی نیروگاه های برق و پدافند ، عامل شکست زود هنگام و دور از انتظار ارتش بعثی عراق باشند !!
مجله تایمز در شماره ژانویه 2003 خود به نقل از رونالد رامسفلد وزیر دفاع وقت آمریکا فاش ساخت :
» در آغاز جنگ آمریکا با صدام , انفجار یک بمب الکترو مغناطیسی به قدرت » دو میلیارد وات » صدام را کاملا فلج نمود.و این دقیقا اتفاقی بود که در جنگ آمریکا با عراق اتفاق افتاد و عملا کلیه تجهیزات الکترونیکی ارتش عراق و حتی رادیو و تلویزیون این کشور در آغاز جنگ قبل از هر تحرکی به وسیله سلاح الکترونیکی فلج گردید.
عملا هر وسیله ای که به نیروی الکتریسیته برای کار نیازمند بود ؛ از کار افتاد و حتی رادیوهای جیبی و ترانزیستوری نیز به اصطلاح سوختند ! و از کار افتاند !! ارتباط بین جزئی ترین رده های فرماندهی تا فرماندهی کل قوای ارتش (شخص صدام حسین) قطع و ارتش عراق سرگردان گشت !

بمب الکترومغناطیسی (به انگلیسی: Electromagnetic pulse)

• مشهور به سلاح کشتار الکترونیک که بر روی جانداران تاثیری ندارد ، به دسته‌ای از سلاحهای الکترومغناطیسی گفته می‌شود که با انفجار خود پالس بسیار بزرگی را در محیط منتشر می‌کنند که این پالسها با نفوذ به سیستمهای الکترونیکی قادر به تخریب عملکرد آنها می‌باشند.

• فناوری اساسی که تولید پالس های الکترومغناطیسی در سلاحها توسط آنها صورت می‌گیرد غالباً عبارتند از: مولدهای فشرده سازی شار (Flux Compression Generator)، ژنراتورهای Magnet-Hydrodynamic و دسته‌ای از وسایل پر قدرت مایکروویو که در رأس آنها نوسان ساز با کاتد مجازی یا ویرکتور قرار دارد.

• البته روش‌های نوین تولید پالس های الکترومغناطیسی قدرتمند و نیز پالس های الکترومغناطیسی تولید شده در سیستم استفاده از شتاب دهنده‌های ذرات باردار انرژی می‌باشد که می‌تواند حتی به سیستم های پوشش دار و حفاظت شده عادی نیز نفوذ کرده و تخریب لازم را روی سیستم های الکتریکی و الکترونیکی بر جای گذارد.

• منبـــع : آشنایی با تسلیحات غیر کشنده، محمد ابراهیم نژاد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، ۱۳۸۸

برگه «اســــلحـــه های بـــرتــــر» فیسبوک

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s