استفان هاوکینگ در نظریه جدید خود :«سیاهچاله ها آنقدر که تصور می شد سیاه نیستند.»

Black Holes Aren’t As Black As Thought, Says Stephen Hawking In New Theory
August 25, 2015 | by Jonathan O’Callaghan
http://www.iflscience.com/space/black-holes-arent-black-thought-says-stephen-hawking-new-theory
Hawking
استفان هاوکینگ معتقد است که مساله ای را حل کرده که برای چهل سال اخترفیزیکدانان را به ستوه آورده است: پارادکس از دست رفتن اطلاعات.
در طول چندین دهه، دانشمندان درباره آنچه که بر سر اطلاعات مرگ ستاره ای که یک سیاهچاله را تشکیل می دهد بحث می کردند. می دانستند که هیچ چیز، حتی نور، بدلیل کشش گرانشی زیادش، نمی تواند از یک سیاهچاله بگریزد. گر چه مکانیک کوانتوم می گویدکه اطلاعات نمی تواند نابود شود، نسبیت عام می گوید که اطلاعات باید نابود شود. بنابراین پارادکس از دست رفتن اطلاعات بوجود آمد.
در دهه 1970، هاوکینگ گفت که سیاهچاله ها می توانند از طریق نوسان های کوانتومی، «فوتون های بدون اطلاعات» منتشر سازند- اختلال های ریز در فضا-زمان- که هاوکینگ آن را تشعشع نامید، اما در 2004 او نظریه ای جدید ابداع نمود که مدعی بود در واقع اطلاعات می تواند از یک سیاهچاله بگریزد. اینکه چگونه چنین چیزی روی می داد روشن نبود اما او هم اکنون می گوید پاسخی برایش دارد.
او در انسیستیتو فنی سلطنتی KTH در استکهلم، سوئد می گوید که « پیشنهاد من این است که برخلاف انتظار اطلاعات در درون سیاهچاله ذخیره نمی شودبلکه در روی کرانه ها، افق رویداد قرار می گیرد. بویژه او می گوید که « یک اَبَر انتقال صورت می پذیرد که در واقع یک هولوگرام از اطلاعات است. یعنی اطلاعات می تواند بافی بماند و از سیاهچاله، در افق رویداد بگریزد، کرانه ای که پس از آن گفته می شود هیچ چیز قادر نیست خود را از آن آزاد سازد.
کلید این نظریه تشعشع هاوکینگ است. هاوکینگ می گوید که این تشعشع می تواند اطلاعات را «بردارد» و به آن سوی افق رویداد تغییر مکان دهد. اما این خیلی هم خبر خوبی نیست، این اطلاعات اساسا بی فایده است. هاوکینگ می گوید«اطلاعات درباره ذراتی که وارد می شوند بر می گردد اما به شکلی بی نظم و بی فایده. این امر به پارادکس اطلاعات منجر می شود. برای هر هدف کاربردی، این اطلاعات از دست رفته است.»
14-210{ افق رویداد، کرانه ای است که آن سوی آن هیچ چیز، حتی نور نمی تواند بگریزد. ناسا}
هاوکینگ با فیزیکدانان نظری مالکولم پری ( Malcolm Perry) از دانشگاه کمبریج و اندرو استرومینگر (Andrew Strominger) از دانشگاه هاروارد بر روی این ایده کار می کرد. آنها همراه با گروهی از فیزیکدانان نظری در استکهلم این پژوهش را در عرض این هفته به بحث می گذارند پیش از آنکه جمع بندی خود را در یکشنبه آینده ارائه دهند.
هاوکینگ دیروز گفت که « پیام این سخنرانی این است که سیاهچاله ها آنقدر که تصور یم شد سیاه نیستند. آنها زندان های ابدی نیستند که پیش از این تصور می شد. چیزهایی می توانند از یک سیاهچاله بگریزند بیایند هم به بیرون از آن و هم احتمالا درون جهانی دیگر.»
او تشریح کرد که اگر یک سیاهچاله به حد کافی بزرگ باشد و دوران موضعی داشته باشد می تواند گذرگاهی به یک جهان موازی باشد. « اما شما نمی توانید به جهان خودمان بازگردید بنابراین من که به سفر فضایی علاقمندیم اشتیاقی برای آزمون این نظریه ندارم.»
ویدئوی سخنان استفان هاوکینگ را می توانید از اینجا ببینید.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s