«اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی» چیست؟

ازبرگه اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی در فیسبوک

اين #اتحاديه، طرحی است با رويکرد همگرايی نوين منطقه ای بر پايه اشتراكات فرهنگی، هويتی و اقتصادی بين مردماني که در تاريخ پر فراز و نشيب #فلات_ايران، در کنار هم زيسته ‏اند و از عناصر فرهنگی و تمدنی مشترک، همچون آيين نوروز ، تبار، زبان #فارسي، شخصيت هاي فرهنگي، تاريخي يا #دين و #مذهب مشترک بهره برده اند، در سرزميني كه هويت و تاريخ و فرهنگ مشترك مردم فلات ايران با آن گره خورده است.
‏‎مردماني كه هزاران سال در حوزه تمدن ایران زمين و دل ايرانشهر در کنار هم زیسته‌اند و هر يك سهم قابل توجهي در شكل‌گيري و رونق آن داشته‌اند.
فرهنگ ايراني با #رودكي، بوعلي سينا و «بلخ»، نظامي گنجوي و «گنجه»، غزنويان و «هرات و قندهار و #كابل»، ابراهيم ادهم و «تاشكند، سمرقند و بخارا»؛ «مرو» و «لاهور و اقبال و اسلام‌آباد»، مختومقلي و «اشک آباد»، فارابي و فارياب و بسياري ديگر از مردم و شهرهاي ديگري كه هم اكنون در خارج از چارچوب سياسي ـ جغرافيايي كنوني كشور ايران قرار دارند، معنا و مفهوم مي يابد
‏‎مردم يازده کشور مستقل ايران، افغانستان، تاجيکستان، پاکستان، ازبکستان، ترکمنستان، آذربايجان، گرجستان، ارمنستان، قزاقستان و قرقيزستان، و مناطق غير مستقل و نيمه مستقل كردستان( در تركيه، عراق و سوريه) و اوستياي شمالي و جنوبي و داغستان ( در قفقاز )، هزاران سال در کنار هم زيسته اند، در حالي كه در دو سده‏ گذشته، سياست هاي استعماری، با مرزهاي مصنوعي، آن ها را از هم جدا كرده است

‏‎هم اكنون اما، با توجه به اين كه بر پايه «عناصر مختلف فرهنگی»، «پيوستگی تاريخي و جغرافيايی» و «همپوشانی ژئواکونوميک»، ايران و كشورهاي پيرامون مكمل يكديگر محسوب مي شوند و مسائلي چون جنگ و تهديدهاي خارجي، فرقه گرايي و تروريسم، فقر و بيكاري، مواد مخدر و … بخشي از مشكلات مشترك اكثر اين كشورها است، تشکيل يک اتحاديه فرهنگی، اقتصادی، سياسی و امنيتی بين كشورهاي مستقل هم تبار با جمعيتی بیش از ٣٥٠ ميليون نفر و مساحتي بالغ بر ٧ میلیون کيلومتر مربع، سازوكاري مناسب خواهد بود براي توسعه و پيشرفت همه كشورهاي عضو

‏‎لذا، به دليل وجود «عناصر مختلف فرهنگي» ( همچون آيين نوروز ، تبار، زبان فارسي، شخصيت هاي فرهنگي، تاريخي يا دين و مذهب مشترک ) و «پيوستگي جغرافيايي» (قرار گرفتن اين کشورها در منطقه جغرافيايي مشخص به عنوان فلات ايران)
و «همپوشاني ژئواکونوميک» (مانند راه نداشتن اکثر اين کشورها به درياي آزاد و امكان ارتباط آنها از طريق ايران)، آينده مردم اين كشورها نيز همچون گذشته‌، به همديگر خورده و بستر تشکيل يک اتحاديه فرهنگي، اقتصادي، سياسي و امنيتي بين اين کشورها با عنوان » اتحاديه كشورهاي وارث تمدن ايراني» مهياست؛ اتحاديه ای که می تواند بستر توسعه، پيشرفت و رفاه را براي همه مردم خود فراهم سازد.

اهداف جزئی:
1. ایجاد بازار آزاد اقتصادی بین کشورهای عضو اتحادیه و تشکیل منطقه یکپارچه اقتصادی.
2. سرمایه گذاری های مشترک در پروژه های اقتصادی- صنعتی و گردشگری کشورهای عضو اتحادیه.
3. زمینه سازی و تمهید شرایط برای افزایش تبادلا مالی و ایجاد «پول واحد» بین کشورهای عضو.
4. گسترش و تعمیق همکارهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بین کشورهای عضو.
5.گسترش همکاری ها در زمینه های امنیتی و انتظامی و مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان یافته بین المللی با هدف کاهش میران جرم در کشورهای عضو و مبارزه با تهدیدهای گروه های افراطی در منطقه.
6. اطلاع رسانی و آشنایی شهروندان کشورهای عضو با فرهنگ و جاذبه های گردشگری هر یک از اعضا و تسهیل شرایط و امکانات برای مسافراتهای سیاحتی و زیارتی؛ با هدف گسترش گردشگری و رونق صنعت توریسم بین کشورهای عضو اتحادیه و تقویت پیوندهای فرهنگی بین ملت های آن.
7. تحقیق و پژوهش درباره تاریخ و پیشینه سیاسی، فرهنگی و علمی کشورهای عضو؛ در راستای شناخت سهم هر یک از کشورها در «فرهنگ و تمدن ایران قدیم» و فرهنگ و تمدنهای ملی و پاره فرهنگ های محلی،
8. گسترش همکاری های علمی- دانشگاهی میان کشورهای عضو؛ با هدف احیا و استفاده بهینه از منافع و دستاوردهای علمی و عملی دوران گذشته همۀ کشورهای عضو.
9. همکاری کشورها در زمینه های مختلف فرهنگی؛ از جمله انتشار کتاب، ساخت فیلم و سریال، نوشتن فیلمنامه و… در موضوعات مربوط به تاریخ کشورها و شخصیت های تاریخی و سهم هر یک از کشورهای عضو در فرهنگ و تمدن ایران قدیم و تاریخ ملی آنان.
10. همکاری های آموزشی- اجتماعی برای ریشه کنی بی سوادی در کشورهای عضو وارتقای سطح علمی شهروندان

#اتحادیه_کشورهای_وارث_تمدن_ایرانی
#ایران_بزرگ_فرهنگی
#ایران_فرهنگی

1 پاسخ به “«اتحادیه کشورهای وارث تمدن ایرانی» چیست؟

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s