هشدار امنیتی بابت تغییرات جدید در سیستم فیلترینگ ایران

برگرفته از توانا تک 92/07/19
http://tech.tavaana.org/fa/Iran-has-Shutdown-google-ssl-search
طی روزهای گذشته سیستم فیلترینگ ایران دچار تغییرات جدید شد.
با اینکه بارقه‌هایی از امید برای رفع فیلتر فیس‌بوک و توییتر به چشم می‌خورد اما بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد که سیستم فیلترینگ ایران دچار تغییراتی شده٬ تغییراتی که به نظر خیلی محسوس نیست اما می‌تواند خطرهایی را برای کاربران ایرانی در برداشته باشد.
بسیاری از کاربران ایرانی در هنگام مراجعه به موتور جستجوی گوگل پیغام زیر را مشاهده کرده اند:
SSL-is-OFFین پیغام که تا کنون و بر اساس گزارش‌های رسیده فقط در مورد موتور جستجوی گوگل مشاهده شده ،به این معنی است که با تغییراتی که در «DNS» گوگل ایجاد کردند، موفق شدند که کاربران را به صفحه‌ گوگل که از پروتکل «SSL» استفاده نمی‌کند، هدایت کنند.
به این ترتیب تمام «ISP»ها خواهند توانست جستجوی کاربران را تحت کنترل و نظارت خود قرار دهند.
تواناتک با توجه به این تغییر سه توصیه مهم امنیتی را برای شما ارائه می‌کند:
۱) برای جستجو در گوگل حتما و حتما از آدرس https://encrypted.google.com استفاده کنید و نه http://www.google.com
۲) بر روی مرورگر خود افزونه‌ «Https EveryWhere» را نصب کنید تا اگر به سایتی مراجعه می‌کنید که دارای پروتکل«SSL» است به صورت خودکار به صفحه‌ دارای پروتکل «SSL» هدایت شوید. این افزونه برای گوگل کروم از اینجا و برای فایرفاکس از اینجا قابل دانلود است.
۳) در صورتی که به هر دلیلی به هیچ کدام از موارد بالا دسترسی نداشتید، سایت https://duckduckgo.com برای جستجو توصیه می‌شود که دارای پروتکل «SSL» است و بر اساس قرادادی که با کاربران دارد، جستجوی آنها را نیز کنترل نمی‌کند.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s