برگه دکتر محمد مصدق رهبر ملی ایرانیانفیسبوک به نقل از
مصدق؛ سالهای مبارزه و مقاومت- سرهنگ غلامرضا نجاتی- جلد دوم- ص ۳۷
نقش انگلیس در کودتای ۲۸ مرداد ۳۲- اسماعیل اقبال- چاپ نخست- ص ۱۴۵
{سرویس های امنیتی بیگانه برای قوت قلب دادن به شاه در انجام کودتا، دست به دامن اشرف پهلوی می شوند}
پیام رمز آغازعملیات کودتا برای شاه و کودتاچیان از رادیوبی بی سی؛ «هم اکنون دقیقا نیمه شب است.»
کرمیت روزولت برای توجیه اهمیت ماموریت خود و نیز به عنوان فرستاده رئییس جمهور آمریکا[آیزنهاور] و نخست وزیر بریتانیا [وینستون چرچیل] به شاه می گوید:«قرار است پرزیدنت آیزنهاور این مطلب را طی نطقی که بیست و چهار ساعت دیگر در سانفرانسیسکو ایراد می کند، با بیان خاصی تایید نماید. تایید چرچیل، نخست وزیر بریتانیانیز از طریق برنامه«رادیو بی بی سی» صورت خواهد گرفت. بدین ترتیب که گوینده اخبار رادیو لندن در تاریخ ۲ اوت (۱۱ امرداد) هنگام اعلام نصف شب، به جای اینکه طبق معمول بگوید«حالا نیمه شب است»، پس از مکث کواهی خواهد گفت:«اکنون دقیقا نیمه شب است».
آیزنهاور در سخنرانی خود گفت:«مصدق در تلاش اخیر خود، برای رهایی از مزاحمت پارلمان کشورش، به رفراندوم متوسل شد و از پشتیبانی حزب کمونیست برخوردار بود. این امر نشان بسیار شومی برای دولت ایالت متحده آمریکا جهان آزاد است.»
شاه به حمایت روانی احتیاج داشت، به همین منظور سیا در پاریس دست به دامان اشرف پهلوی شد تا او را به حمایت انگلیس و امریکا دلگرم کند. علاوه بر اشرف ژنرال امریکایی «نورمان شوارتسکف» برای تشویق شاه برای شرکت «عملیات آژاکس» به ایران آمده بود. وی در مراحل بعدی حمایت شاه برای نخست وزیری سرلشگر زاهدی را خواستار شد، هندرسون سفیر امریکا در ایران شاه را برای برکناری مصدق تحت فشار قرار داد. در شب دهم مرداد کرمیت روزولت عامل امریکا کودتا در قصر به دیدار شاه می رود و شاه را در جریان کودتا قرار می دهد و او را مجددا از حمایت چرچیل نخست وزیر انگلیس و آیزنهاور ریس جمهور آمریکا مطمئن می کند، در نیمه شب یک رمز از رادیو بی بی سی پخش شد، به این مضمون که «هم اکنون دقیقا نیمه شب است» تا صحت سخنان وی را مورد تایید قرار داد.
{نوچه های شعبان جعفری در مقابل خانه دکتر مصدق}
{لحظه ورود نیروهای ارتش به خانه دکتر مصدق }
{منزل دکتر مصدق پس از یورش ارتش و غارت نوچه های شعبان}
{آتش زدن دکه روزنامه فروشی در تهران به دست مزدوران شاه}
{مزدوران شاه بر روی تانک ارتش در تهران}
{تانک های ارتش در خیابان های تهران}
{پاک کردن دیوارها از شعارهای ضد شاه و امریکا}