رسوایی پاداش های میلیون دلاری به عوامل کودتای 1332

از برگه دکتر محمد مصدق در فیسبوک

پاداش یک میلیارد دلاری بنیاد پهلوی به عاملان كودتای ۲۸ مرداد؛ براساس اسنادی که نشریه آمریکایی «نیشن» منتشر کرده است!
در شصت و دومین سالگرد كودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ اسنادی مربوط به پاداش‌های مربوط به برخی از عوامل داخلی و خارجی این كودتا منتشر شد.
غیر ازسفرای آمریکا وانگلیس؛ افسران خارجی هم از این خوان یغما بی نصیب نماندند و میلیون‌ها دلار به جیب آنها رفت. رسوایی این هدایا درحدی بود که موضوع آن در کمیسیون تحقیق سنای آمریکا مطرح شد!

طی تحقیقات به عمل آمد، تنها درسال ۱۹۶۲ مبلغ ۱۵۹ میلیون دلار ازدرآمدهای نفتی ایران و ازکمک‌های آمریکا بنام ایران، به حساب بنیاد پهلوی در بانک‌های سوئیس رفته (طبق اسناد منتشره) وازآن جا به افراد مورد نظرپرداخت شده است

BE069207


«افسانه یک میلیارد دلاری»
« مجله آمریکایی «نیشن» با استناد به مدارک مورد تایید «سوکمیسیون» سنای آمریکا، صورت چند فقره از چک‌هایی را که از حساب بنیاد پهلوی در «یونیون بانک سویس- ژنو» به وابستگان دربار و دیگرعاملان پرداخت شده، زیر عنوان «افسانه یک میلیارد دلاری» منتشر کرد. در این صورت حساب چک‌هایی که به نام افراد صادر و پس از وصول از حساب بنیاد پهلوی کسر شده، دیده می‌شود.

IRAN RIOT AFTERMATH 1953


در گزارش مجله «نیشن»آمده: خارجیانی که نامشان در صورت حساب ذکرشده ، کسانی هستند که در فعالیت‌های سیا در سال ۱۹۵۳ برای سقوط دولت مصدق و بازگرداندن شاه به سلطنت دست داشته‌اند. مشخص‌ترین این افراد، هندرسن سفیر آمریکا در تهران، آلن دالس رئیس سیا و سلدن شاپین سفیربعدی آمریکا بودند و دیگرانی از قبیل هنری لوس مالک سابق مجله تایم ـ لایف وجوزف آلن سفیر سابق آمریکا در ایران، پیگات دریادار انگلیسی، ویلیام وارن رئیس سابق اصل ۴ در ایران، دیوید راکفلر برادر فرماندار پیشین نیویورک، ژنرال پی‌یر معاون فرماندهی نیروی هوایی انگلستان و یکی دو تن دیگر که شناخته نشدند، (پنهان ماندند) نیزاز پاداش گیرندگان هستند. برخی از اسناد مرتبط با این پاداشها نیز در مجله بهارستان -ایران هم منتشر شده است.

علاقه مندان برای دیدن این اسناد می توانند به آرشیو آن مجله مراجعه نمایند ودرضمن اسناد مربوط به پاداش‌های برخی از عوامل داخلی و خارجی آن كودتا به مناسبت شصت و دومین سالگرد كودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ در صد و چهل ونهمین ماهنامه الكترونیكی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران منتشرشده است

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s